Arrak: tähtajaline hoius pensionifondidest kasulikum

05. juuni 2009, 07:46

Majandusteadlase Andres Arraku hinnangul on
kõige õigem investeerida siis, kui majandus põhjas, ent pensionisambaid nimetab
ta tühjaks mänguks.

"Sellisel kujul, nagu ta üles ehitati, on ta pensionifondidele lihtsalt üks hea riigi poolt garanteeritud teenistusallikas. Kui inimesel on 50 aastat aega oodata, võib see end lõpuks ehk isegi ära tasuda, aga praegu on küll tähtajaline hoius märksa kasulikum," ütles Arrak Õhtulehele.

Arraku sõnul puudub pensionifondide vahel eluterve konkurents, mistõttu on igasugused haldamis- ja tehingukulud viidud liiga kõrgeks ning tema hinnangul on praegu hea võimalus kogu süsteem ümber mõelda.

"Inimestel puudub absoluutselt kontroll selle üle, kuhu nende raha paigutatakse, ning need, kes raha investeerivad, ei anna omalt poolt mingit kirjalikku garantiid," ütles Arrak ja lisas, et vastupidisel juhul oleks kogumispensioni ideel isegi jumet.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. June 2009, 07:46
Otsi:

Ava täpsem otsing