AUTOD: BMW number 1 elab

09. juuni 2009, 13:33

Päris uus 1. seeria BMW saabub 2011,
viimane, nö keskea värskenduskuur tehti BMW 1. seeriale 2007. a.

Saksamaal oli nähtud 1. seeria katseautosid (praeguse E87 kerega) ennegi, aga nüüd said Automedia spioonifotograafid pildid prototüübist ta täies ilus, paremgi veel – BMW psühhedeelilises varjevärvuses.

Hoolimata varajasest katsetusfaasist on mõned detailid varjamata. Autobild vestles BMW tootearenduspealiku Klaus Draegeriga, mille tulemusena selgus, et tootmissegmentide kiire arendamise filosoofia, millest BMW siiani on pidanud kinni, jätkub ka edaspidi. Otsust ei ole küll langetatud, aga 1. seeria mudelivalikus võib edaspidi näha ka pikendatud kerega kaheukselist universaal/luukpära. Niisugune mudel mahutab ka tagaritta täiskasvanud reisijad (siiani see nii pole) ning võimaldab autot pakkuda ka USA turul.

BMW ja PSA Group toodavad Mini jaoks mootoreid juba praegu ning hakkaksid tootma neid ka BMW 1. seeriale (töömaht 1,4 – 3 liitrit). Kindlasti tuleb ka turbomootoreid, aga kas 1. seeriast luuakse ka M-versioon, on siiski veel kahtlane. Viimase asemel võib oodata loodussõbralikke versioone, nt vähe saastavad diisel- ja kindlasti hübriidmootoreid.


ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2009, 15:01
Otsi:

Ava täpsem otsing