BÖRS: hull aktsiaralli leidis õigustust?

09. juuni 2009, 15:57

Texas Instrumentsi teise kvartali
kasumiprognoos andis täna investoritele juurde kinnitust, et viimase kolme
kuu ralli on õigustatud. Kiibitootja hoidis kogu päeva kindlalt
üleval ka tehnoloogiaindeksit Nasdaq.

Täna teatas USA valitsus, et andis rohelise tule 10 USA suurpangale sügisel saadud laenu (TARP-programm) tagasi maksmiseks. Nende seas peaks olema ka Goldman Sachs, JPMorgan ja American Express, viimaste aktsiad on täna veidi kerkinud.

USA suuruselt teine kiibitootja Texas Instrumentsi aktsia kihutas ilusa teise kvartali tulemuste prognoosi peale 6,3% kallimaks. Ettevõte ootab puhaskasumiks 14 kuni 22 USA senti aktsia kohta, analüütikute ootus on aga vaid 10 senti. Teise kvartali käibeks prognoosis Texas Instruments aga 2,5 miljardit dollarit, samal ajal kui turukonsensus näeb sama numbrina 2,21 miljardit dollarit.

"Viimase kolme kuu jooksul oleme me näinud ühte kaunimat rallit Wall Streeti ajaloos. Nüüd näeme me ka selle ralli põhjuseid," kommenteeris Cabot Money Managementi president Rob Lutts Bloombergile. "Texas Instruments ja teised ettevõtted tõstavad kasumiprognoose ning paljud ettevõtted, kes teatasid väga negatiivsetest tarbijate reaktsioonidest, on oma nägemust veidi tagasi tõmbamas," lisas ta.

Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgus olematus miinuses 8763 punkti tasemel. Standard Poor´s 500 indeks lõpetas päeva aga 0,35% eilsest kõrgemal. Nasdaq kBÖRS: hull aktsiaralli leidis õigustusterkis 0,96% ehk 1860 punktile.BÖRS: hull aktsiaralli leidis õigustustBÖRS: hull aktsiaralli leidis õigustust

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2009, 23:28
Otsi:

Ava täpsem otsing