BÖRS: USA kukkus alla

10. juuni 2009, 15:35

USA börsid sulgusid täna
eilsetest tasemetest allpool, olgugi, et päeva alguses
vedasid toorainetootjad turud ilusasse plussi. Suurema müügisurve
tekitas pettumuse valmistanud USA 10-aastaste võlakirjade oksjon.

Viimastel päevadel on majandusaktiivsuse suurenemise lootuses ja dollari languse taustal hoogu saanud toorainete hinnad, mis omakorda on aidanud toorainetootjate aktsiaid. Rio Tinto ja Aluminum Corp. of China aktsiate hinnad liikusid täna koos toorainete hinnatõusuga eilsest kõrgemale. Kiirelt kallinev nafta paneb investoreid muretsema ka inflatsiooni pärast, mis võib Fedi viia intressimäärade tõstmiseni.

Enne turu avanemist teatas ka Home Depot, et sisustuskaupu müüva jaeketi aastakasum võib tulla suurem kui eelnevalt prognoositud. Home Depot aktsia lõpetas pärast päeva sees tehtud mitmeprotsendilist plussi lõpuks eilsest vaid vaevu kõrgemal.

"Majandus näib stabiliseeruvat ja suudab arvatavasti vastu võtta ka kõrgemad toorainete hinnad," kommenteeris PNC Financial Services Groupi strateeg E. William Stone. "Me arvame, et aktsiad on suhteliselt atraktiivselt hinnatud," lisas ta.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kaotas 0,27%, Standard Poor´s 500 sulgus 0,35%-lises miinuses. Tehnoloogiaaktsiate liikumist kajastav Nasdaq andis tBÖRS: USA kukkus allaagasi aga 0,38%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. June 2009, 21:45
Otsi:

Ava täpsem otsing