Leedo advokaat: tegime täna ajalugu

10. juuni 2009, 15:12

ASi Delfi ja ärimees Vjatšeslav Leedo
vahelises kohtuasjas mittesobilike kommentaaride üle saabunud
riigikohtu otsust peab Leedo advokaat Ants Nõmper suureks võiduks Eesti ja
Euroopa suhtes, tema sõnul tehti täna ajalugu.

"Vähe oli neid, kes enam kui kolm aastat tagasi arvasid, et portaalid peavad vastutama avaldatud info eest. Keegi ei arva ju, et pabermeedias on rõve sõim lubatud, kuid keset internetibuumi tundus enamikule, et normaalsed ühiskonnaelu reeglid virtuaalses maailmas ei kehti," ütles advokaadibüroo Raidla Lejins Norcous vandeadvokaat Nõmper pressiteates.

Tema sõnul sai selliste stampide vastu võideldud edukalt. "Internetiühiskond ei ole enam sama pärast tänast kohtuotsust," lisas Nõmper.

Euroopa Inimõiguste Kohtusse kaebamist peab Nõmper perspektiivituks. "Euroopa Inimõiguste Kohtusse ei saa kaevata mitte ühe konkreetse kaasuse peale, vaid ainult riigi peale tervikuna. Seega antud juhul kaevataks Eesti Vabariigi peale, et see ei kaitse piisavalt netisõimajate madalat soovi oma rahuldamata ihasid kommenteerimiskeskkonnas välja elada," selgitas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2009, 15:33
Otsi:

Ava täpsem otsing