Litsentsita taksod nimetavad end juhiga sõidukirendiks

11. juuni 2009, 13:38

Selle aasta aprillis ja mais korraldas
munitsipaalpolitsei taksokontrolliüksus ja transpordiamet mitu edukat
ühisoperatsiooni, kus avastati litsentsita tegutsevaid taksofirmasid, kes
nimetavad oma tegevust juhiga sõidukirendiks.

Reidide tulemusena avastati mitmeid piraattaksosid. Ebaseaduslik taksoteenuse osutamine päädis seaduserikkujatele kopsakate rahatrahvidega, teatas Raepress. "Kahjuks peab tõdema, et suured trahvid selliseid isikuid ei heiduta," nentis Tallinna munitsipaalpolitsei juhataja Kaimo Järvik. "Juba nädala pärast võib neid taas näha kesklinnas kliente otsimas," lisas ta.

Järviku sõnul on tekkinud mitu firmat, kes osutavad taksoteenust nõutavate litsentsideta, nimetades oma teenust juhiga sõidukirendiks või lühirendiks. "Nende firmade juhid on teadlikud, et sisuliselt on tegemist taksoteenusega, mis eeldab ka vastavate dokumentide vormistamist ning lubade saamist, seega on tegemist sihiliku seaduserikkumisega," ütles ta.

Munitsipaalpolitsei on algatanud nende firmade suhtes mitmeid väärteoasju.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. June 2009, 15:24
Otsi:

Ava täpsem otsing