Esmaspäev 5. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Maailma parimad kitarriakordid Tallinnas

Kersti Inno 12. juuni 2009, 00:00

Festivali avakontserdil esineb maailma üks säravamaid kitarriduosid - Duo Melis. Hispaanlanna Susana Prieto ja kreeklane Alexis Muzurakis on paar nii elus kui ka muusikas. Võitnud rohkesti konkursse nii eraldi kui ka duona, on nad oodatud esinejad maailma tähtsaimates kontsertsaalides. Tallinnas esitavad nad Manuel de Falla muusikat, kitarriduode pärleid ja uusi seadeid kahele kitarrile.

Tänapäeva kitarrimaailma üks huvitavamaid ja omanäolisemaid figuure, Uruguay kitarrist Carlé Costa esitab festivalil aga oma heliloomingut. Interpreedina on ta tuntud ka uute mängutehnikate looja ja kitarri väljendusvõimaluste uuendajana. Eestis kõlab Carl? Costa muusika esmakordselt. Esiettekandele tuleb ka Tallinna kitarrifestivalile kirjutatud teos "Templivalguses", mis on inspireeritud Arvo Pärdi muusikast.

Festivali erakordne külaline on Eesti balletipubliku lemmik Kaie Kõrb. Koos kitarrist Tiit Petersoniga esineb ta lavastuses, kus kõlavad 20. sajandi kitarrimuusika parimad teosed. Sellest inspireeritud koreograafia on meie priimabaleriinile loonud lavastaja Dmitri Hartsenko.

Festivali lõppkontserdil mängib Ungari džässilegend Ferenc Sn?tberger, kes segab oma improvisatsioonides haruldase oskuse, stiilitunde ja maitsega Brasiilia rütmid, flamenko, araabia ja idamaise meditatiivsuse ja loomulikult rikkaliku Ungari muusikapärandi.

Lisaks kontsertidele toimuvad kohtumised, meistriklassid ja seminarid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:02
Otsi:

Ava täpsem otsing