Avaliku teenistuse seadus võeti uuesti menetlusse

12. juuni 2009, 19:48

Riigikogu juhatuse otsusega võeti uuesti
menetlusse valitsuse 11. juunil algatatud avaliku teenistuse seaduse eelnõu,
millega luuakse selgus avaliku teenistuse õiguslikku süsteemi.

Eelnõuga moderniseeritakse Eesti avalikku teenistust ning viiakse see vastavusse rahvusvaheliselt tunnustatud avaliku teenistuse üldpõhimõtetega, Euroopa Liidu institutsioonide ning mitmete rahvusvaheliste organisatsioonide soovitustega avaliku teenistuse kohta, teatas riigikogu pressitalitus.

Samuti ühtlustatakse töölepingu seaduse ja avaliku teenistuse seaduse regulatsioon. Eelnõu reguleerib üldjuhul ainult ametnike teenistussuhteid, kusjuures ametnike ringi kitsendatakse ning ametniku mõistet muudetakse - asutusepõhiselt ametniku definitsioonilt minnakse üle funktsioonipõhisele ametniku definitsioonile. Juhtivkomisjoniks määrati põhiseaduskomisjon.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. June 2009, 19:48
Otsi:

Ava täpsem otsing