Rein Kilk: roheliste kaasamine on suhteliselt odav

13. juuni 2009, 12:55

Roheliste kaasamine valitsuskoalitsiooni
toetama on suhteliselt odav, ütles suurettevõtja Rein Kilk Kuku raadio saates
Keskpäevatund.

Sotsid nõudsid eelarve ümbertegemisel paari-kolme miljardit krooni, roheliste soovitud keskkonnamaksude kulu on paarsada miljonit, põhjendas ta. Roheliste kesine häältesaak Euroopa Parlamendi valimistel – mis oli võrreldav üksikkandidaat Martin Helme tulemusega –, muutis neid märksa koostööaltimaks, rääkis Kilk.

Teise saatekülalise Priit Hõbemägi sõnul on roheliste nõudmisi keskkonnasäästlikest majadest seni välja naerdud. Roheliste idee on selline, et energiasäästuraha käänduks lõpuks ehitussektorisse, märkis ta. Esiteks tuleb tellida energiaaudit, siis projekt ning lõpuks ehitusjärelevalve – selleks kulub liiga suur raha ühe ühistu kohta, rääkis ta. Roheliste idee toob 10 000 töökohta juurde, riik peaks seda toetama, viitas Hõbemägi oma vestlusele roheliste eestkõneleja Marek Strandbergiga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2009, 19:57
Otsi:

Ava täpsem otsing