Briti valitsus tahab kärpida BBC eelarvet

14. juuni 2009, 17:22

Suurbritannia valitsus kavatseb kärpida BBC
rahastamist, võttes maailma suurima ringhäälingukorporatsiooni 66 miljardi
krooni suurusest eelarvest ära 1,83 miljardit.

Briti tehnoloogiaminister lord Carter tahab selle raha anda sõltumatutele telekompaniidele, mis toodavad kohalikke uudiseid, valitsus arutab ettepanekut ülehomme, vahendas ERR The Daily Telegraphi.

Eelmisel nädalal ilmus meediasse teave, et BBC staaride honorare võidakse lähiajal vähendada kuni 40%; samuti kavatsetakse BBC kuueaastastelt riikliku finantseerimise lepingutelt üle viia iga-aastastele kokkulepetele ning suurendada valitsuse kontrolli korporatsiooni üle. Mõnede analüütikute arvates võib BBC seetõttu kaotada poliitilise sõltumatuse.

Teave selle kohta, et BBC lakkab olemast ainus Briti telejaam, mis saab raha riigieelarvest, ilmus meediasse eelmise aasta algul; tollal eeldati aga, et vahendeid hakatakse mitme kompanii vahel jagama alles 2013. aastal, kui lõpeb praegune kuueaastane leping BBC ja valitsuse vahel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. June 2009, 17:27
Otsi:

Ava täpsem otsing