Taliga: keegi ei saa kuraditki aru, mis juhtuma hakkab

15. juuni 2009, 14:55

"Suur segadus on, keegi ei saa kuraditki
aru, mis lähiajal juhtuma hakkab," kommenteeris ametiühingute keskliidu esimees
Harri Taliga uue töölepinguseaduse olukorda.

Taliga ütles Äripäevale, et uue töölepinguseaduse kohaselt peaksid põhimõtteliselt muutuma õigused ja kohustused. "Seadusesse tuleb sisse hea usu põhimõte, kus pooled peavad käituma teineteise suhtes lojaalselt ja hea usu põhimõttest lähtuvalt," selgitas ta. Uue töölepinguseaduse kohaselt, mis peaks terviklikult jõustuma hakkama juba 1. juulil, muutub varaline vastutus ja töölepingute lõpetamise kord.

Ametiühingujuht lisas, et sellest ajast peaks töölepingus olema kirjas rohkem informatsiooni. "Alles peaksid jääma põhimõtteliselt direktiividest tulenevad tööajapiirangud, puhkeajapiirangud. Aga noh, siin on ka teatud muudatusi," lisas ta.

Taliga sõnul on probleemid üleval eelkõige seoses sellega, et valitsus tahab tühistada kokkulepitud töötushüvitiste tõusu. "See on meie jaoks täiesti välistatud," arvas ta ja lisas, et valitsus on algatanud viimasel hetkel muudatusi öötöö piirangute osas, mis on ka täiesti selgelt töötajale kahjulikud. "No siin on neid teemasid, milles peaks kokku leppima," nentis Taliga ja lisas, et eelnõu kvaliteeti näitab seegi, et valitsus ise saatis veel reedel hilisõhtul välja kümme lehekülge omapoolsed muudatusettepanekuid oma seaduseelnõule.

"Suure tõenäosusega valitsuse kaks erakonda hääletab eelnõu poolt, mis tähendab 50 häält," leidis Taliga ja lisas, et mingisugune on risk selles osas, et seda eelnõu tahetakse läbi viia roheliste häälte abil.

Täna toimub riigikogu õiguskomisjoni arutelu, kus selle liikmed peaksid jõudma töölepinguseaduse osas kokkulepeteni.

Kella 14.30ks ei olnud õiguskomisjon eriarvamuste lahenduste leidmiseni jõudnud. Harri Taliga sõnul peab õiguskomisjon nõupidamist täna õhtul kella viieni.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. June 2009, 18:32
Otsi:

Ava täpsem otsing