Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Rahumägi: opositsioon saab aru, et valitsusel on vähe valikuid

16. juuni 2009, 16:31

Täna kell 7 alanud õiguskomisjoni
istungil arutati töölepinguseaduse eelnõu muudatusettepanekud läbi ning juba
homme on eelnõu riigikogus.

"Töölepinguseaduse eelnõu muudatusettepanekud on läbi arutatud ja homme läheb eelnõu riigikokku menetlemisele," ütles õiguskomisjoni liige Jaanus Rahumägi.

"Arutasime pikalt ja lõpuks jõudsime paljudes asjades kokkulepeteni," rääkis Rahumägi ja selgitas, et kõik saavad aru, et majandusolud on keerulised ning tuleb langetada otsused. Tema sõnul peab keegi need otsused tegema. "Praegu on selleks otsustajaks valitsus ja töölepinguseaduse vastuvõtmine on üks osa terve riigi majandusest," märkis õiguskomisjoni liige.

"Selles nõnda nimetatud arutluses olid kõige mõistmatud ametiühingud, kes üritasid oma jonni ajada," nentis Rahumägi. Tema sõnul on mõnedele praegu kasulik näidata, et võitled kellegi huvide eest, kuid samas ei tehta sisulisi ettepanekuid, kust peaks riik raha võtma. "Seda ei tulnud kelleltki, pigem vaieldi auditooriumi jaoks."

Rahumägi sõnas, et valitsus on otsustanud ja peab need keerulised sammud astuma ning valija pärast otsustab, kas raskel ajal tehtud otsused olid õiged või valed. "Opositsioon inimlikkus plaanis saab aru, et valitsusel on väga vähe valikuid, kuid ametiühingutega ei saanud rääkida."

"Tänane streik ei mõjutanud meie arutlust, see ei mõjutanud üldse mitte midagi," lisas Rahumägi ja selgitas, et inimesed pole rumalad, nad saavad aru, et olukord on keeruline ja igaüks peab mingil määral järgi andma.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2009, 17:19
Otsi:

Ava täpsem otsing