Neljapäev 23. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

UBS ja Credit Suisse peavad võtma võimendust maha

18. juuni 2009, 19:15

Šveitsi keskpank teatas, et UBS ja Credit
Suisse peavad kaasama lisakapitali, mis aitaks seista vastu järgnevatele
kahjumitele, kuna majanduse väljavaade on endiselt kole.

„Kuigi suured pangad on võimendust vähendanud, on see ikkagi jäänud nii ajaloolisel kui ka rahvusvahelises võrdluses kõrgeks,“ teatas keskpank finantsstabiilsuse raportis. „On tähtis tagada, et tulevikus on suured pangad paremini kapitaliseeritud.“

Keskpank otsib teid, kuidas piirata mõne suurpanga võimalikust läbikukkumisest tingitud riske Šveitsi majandusele, vahendas Bloomberg. Võimenduse kärpimine on üks tee, kuid võimalikud on ka panga suuruse piiramine suhtarvuna majandusse ning pankade tükeldamine. Seega otsib keskpank lahendusi probleemile „liiga suur, et hävida“.

UBSi ja Credit Suisse'i varad kokku on võrdsed kuuekordse Šveitsi SKPga.

Mullu kasvas Šveitsi suurpankade kapitali suhe varadesse 2,5 protsendilt kolmele protsendile. Keskpank on nõudnud, et aasta pärast kriisi peavad pangad tõstma kapitali suhte bilansimahtu viiele protsendile.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. June 2009, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing