Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Juuli lõpust saab ID-piletiga parkida

22. juuni 2009, 11:54

Alates juuli lõpust saab
ID-piletiga Tallinnas parkida, lisaks bussisõidule pääseb piletiga nüüd
ka loomaaeda, botaanikaaeda, filharmoonia kontsertidele, Nõmme ja Haabersti
ujulatesse, linnamuuseumisse ja Lasnamäe kergejõustikuhalli.

Alates 31. juulist saab ID-kaardiga osta ka elektroonilise parkimispileti. Piletiportaalist ostes tuleb pileti eest maksta internetipangas, lauatelefoni või mobiiliga ostes lisandub pileti hind telefoniarvele.

Projekti arendusega tegelev Märt Randoja AS Sertifitseerimiskeskusest lisas, et eri pileteid on mõistlik kombineerida. "Nii saab näiteks maksta mõne ürituse eest ja osta samas ka bussipileti või broneerida parkimiskoha," selgitas Randoja. Eriti mugav tarbijale ning ka oluline linnale oleks see näiteks suurte kontsertide puhul rahvamasside sujuvama liikumise korraldamiseks.

"Lai valik hästi toimivaid Tallinna ID-pileteid loob ka erasektorile eelduse ja motiivi pakkuda samas piletisüsteemis oma teenuseid," ütles Kaia Jäppinen. Samuti on Tallinn rõõmus, kui ID-pilet laieneb teistesse Eesti linnadesse. "Võidavad kõik Eesti inimesed, kuid ID-pilet on soodne ja moodne lahendus ka avalikke teenuseid pakkuvatele omavalitsustele," mainis abilinnapea.

ID-piletit saavad praegu kasutada vaid Eesti elanikud, kuid juba aastal 2010 avab linn samalaadsed rakendused turistidele. "Ühine e-pilet mõjub kindlasti turismile soodsalt," mainis Jäppinen, viidates lähenevale kultuuripealinna sündmusterohkele aastale. "Praegu käib ühise piletimüügi arendustöö kaaskultuuripealinna Turuga. See on eriti oluline teiste Soome linnade, eriti Helsingi, e-piletiga integreerumiseks. Samuti on meil aeg mõelda ühistegevusele äsja ühistranspordis e-pileti rakendanud Riiaga. Moodustab ju just Helsingi ja Riia rahvas suure osa meie välismaisest kultuuripublikust."

Mullu osteti ühistranspordis ID-pileteid 63,7%, tänavu juba 66,7% kogu piletikäibest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. June 2009, 11:54
Otsi:

Ava täpsem otsing