Kolmapäev 7. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Eesti Pank: mais väljastati 70% võrra vähem kodulaene

25. juuni 2009, 12:20

Uusi eluasemelaene väljastati maikuu
jooksul 560 miljoni krooni väärtuses, mis on võrreldav eelmiste kuude
laenukäibega, kuid on samas ligi 70 protsendi võrra väiksem eelmise aasta
näitajast, teatas Eesti Pank.

"Eesti eraisikutele ja ettevõtetele väljastatud laenu- ja liisingportfelli maht vähenes mais 518 miljoni krooni ehk 0,2 protsendi võrra aprilliga võrreldes ning 0,7 protsendi võrra aastatagusega võrreldes," märkis Eesti Panga finantssektori poliitika allosakonna juhataja Jana Kask.

Ta lisas, et käesoleva aasta varasemate kuudega võrreldes oli laenumahu kahanemine tunduvalt väiksem. Sellele aitas kaasa üksikute uute suurte projektide finantseerimine eelkõige veevarustuse ja veonduse valdkondades.

"Töötleva tööstuse, äriteeninduse ja kaubanduse sektoris tegutsevate ettevõtete laenu- ja liisingportfelli kahanemine jätkus seevastu endises tempos. Uusi eluasemelaene väljastati maikuu jooksul 560 miljoni krooni väärtuses, mis on võrreldav eelmiste kuude laenukäibega, kuid on samas ligi 70 protsendi võrra väiksem eelmise aasta näitajast," sõnas Kask.

Kase sõnul võib majanduse nominaalse mahu vähenemisega kooskõlas eeldada tagasihoidlikumat laenuaktiivsust ka järgnevatel kuudel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2009, 17:28
Otsi:

Ava täpsem otsing