BÖRS: verelaskmine USAs

02. juuli 2009, 16:45

Kole juunikuine töökohtade kadu raputas
jõuliselt USA börse - peamised indeksid liikusid kogu päeva ühtlaselt,
tugevates miinustes.

Oodatust oluliselt suurem juunikuine koondamine kergitas USA töötusmäära viimase 26 aasta kõrgtasemele ehk 9,5%-ni. Hooga kerkiv töötusmäär viitab maailma suurima majanduse pikaldasele taastumisele.

Prestige Wealth Managementi juht Roy Williams prognoosib, et USA töötusmäär kerkib 11%ni. Siiski märkis Williams, et töötusnäitajad liiguvad majandusest tagapool ning mitmed hiljutised näitajad viitavad majanduse paranemise algusele.

Samas näitasid USA tehastele esitatud tellimused maikuus aga ökonomistide prognoositud 0,8% asemel koguni 1,2%-list kasvu. Mai näitaja on parim tulemus alates eelmise aasta juunist. Tublile tulemusele panid aluse kommertsõhusõidukite, raua, terase, tööstusmasinate ja arvutite tellimuste kasv.

Dow Jones´i tööstuskeskmine lõpetas börsinädala viimase kauplemispäeva 2,48%-lises miinuses ehk 8293 punkti tasemel, laiapõhjaline S P 500 indeks andis tagasi aga 2,82% ja maandus 897 punktil, tehnoloogiaindeks NaBÖRS: USA kukub kolinalsdaq kukkus 2,67% 1796 punkti tasemele.BÖRS: USA kukub kolinal

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. July 2009, 10:14
Otsi:

Ava täpsem otsing