Mati Polli võitis ringkonnakohtus maksuametit

03. juuli 2009, 19:13

Täna õhtul tegi Tallinna ringkonnakohus
teatavaks otsuse, millega jättis halduskohtu otsuse jõusse. Ehkki teoreetiliselt
saab veel edasi kaevata, on praegu peaaegu sajaprotsendiliselt kindel, et
Mati Polli ja teised Sylvesteri eksomanikud seljatasid maksuameti lõplikult ning
neile tuleb tagastada riigikassasse makstud sajad miljonid kroonid koos
miljonitesse küündivate intressidega.

Sylvesteri eksomanikud pidasid Eesti kohtutes kolme vaidlust. Esimene riigikohtu lahend tehti teatavaks 17. juunil ka see andis õiguse metsafirma endistele omanikele. "Ootame ringkonnakohtu otsuse ära ja siis otsustame, mida ette võtta," ütles Maksu- ja tolliameti juht Enriko Aav toona.

Maksu- ja tolliamet määras 37 Sylvesteri eksomanikule 404 miljonit krooni füüsilise isiku tulumaksu, mille põhjal tasus 34 maksumaksjat 386 miljonit krooni. Kui see tuleks tagasi maksta, lisanduks riigi kasutuses olnud summale ligi 22%line aastaintress. 17. juuniks, mil riigikohus andis hetkeks on intress kasvanud 181 miljoni kroonini. Täiendavalt tuleb riigil hüvitada kohtukulud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. July 2009, 20:44
Otsi:

Ava täpsem otsing