Reede 2. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Delfi kukkus eelmisel aastal veel sügavamale miinusesse

Silvia Kruusmaa 06. juuli 2009, 00:00

Äripäeva peadirektor Igor Rõtov leidis, et Delfi majandustulemus kinnitab Ekspress Grupi varasema investeerimisotsuse liigset optimistlikkust.

"Samas on Delfi säilitanud turuliidri positsiooni nii Lätis, Eesti kui ka Leedus. Delfi tuleviku jaoks on kriitiline, kas nad suudavad jooksvate tuludega katta hiigellaenu intressi," rääkis Rõtov.

Kui Äripäev palus Delfi juhatuse liikmel Priit Leitol kommenteerida Delfi 2008. aasta majandusaruannet ja küsis, kuidas plaanitakse toime tulla portaali jooksvate kulude ja laenude teenindamisega ning milliseid majandustulemusi prognoositakse 2009. aastaks, siis Leito selget vastust ei andnud.

Leito sõnul aitas laene teenindada kulumieelne ärikasum, mis oli mullu 36,2 miljonit krooni. "Seoses 2008. aastal toimunud Delfi Eesti ühinemisega oma emafirmaga kajastub Delfi Eesti bilansis Delfi ostuks võetud laen ja Delfi Eesti kasumiaruandes laenult arvestatud intressid. Seetõttu tuleb Delfi Eesti äritegevust hinnata tema EBITDA (kulumieelne ärikasum) järgi. Delfi Grupi EBITDA oli eelmisel aastal 36,2 miljonit krooni, mis olulisel määral aitas teenindada sündikaatlaenu," ütles Leito.

Hans H. Luik ütles Äripäevale, et ei soovi kommentaari anda.

Reklaamituru langusest tingituna prognoosib Delfi juhtkond majandusaasta aruandes selleks aastaks Delfi käibe kasvuks Eestis 5%, Leedus käibe langust 2%. 2010.-2013. aastal oodatakse Eestis 15-21% ja Leedus 14-25% käibe kasvu. Teiste piirkondade - Läti, Ukraina, Venemaa - kohta polnud prognoose antud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing