Kadastik taunib Bonnieri Läti äride ostja varjamist

Kadri Bank 06. juuli 2009, 07:21

ASi Eesti Meedia nõukogu esimees Mart
Kadastik pidas taunitavaks suure osa Läti meediaturu ostja nime varjamist.

"Ajakirjanduskontsern, mille eesmärk peaks olema ühiskonna avatuse ja läbipaistvuse suurendamine, ei ütle, kes on tema omanik. Nonsenss!" oli Kadastik kriitiline Läti suurima päevalehe Diena ja majanduslehe Dienas Bizness ümber laiuva saladusloori suhtes.

Tema sõnul ei ole Ekspress Grupil ressurssi kahjumisse langenud kontserni ostuks, Schibstedil pole põhjust kriisis vaevlevat ettevõtet üle võtta.

Ekspress Grupi juhatuse esimees Priit Leito ostja nime ei teadnud. "Kes ostis? Ei tea. Lugesin Äripäevast uudist. Kuigi Norbergi nime nimetatakse, ei arva ma, et tema selle taga on. Ma ei usu üldse, et ostjad olid Eestist või et raha tuli Eestist," ütles ta.

Äripäeva andmetel osteti investeerimispankur Kalle Norbergi eestvedamisel reedel Skandinaavia meediagrupilt Bonnier nende Läti ärid, kuid raha päritolu varjab saladuseloor, kuigi Äripäeva andmetel võis miljard kroonini ulatuva tehingu taga olla ka Skype'i eestlastest asutajaid.

Bonnieri teatel oli Läti suurima päevalehe Diena ja majanduslehe Dienas Bizness ostjaks Nedela S.A, mis kuulub endisele Diena juhatuse esimehele Aleksandrs Tralmaksile. Ostu finantseeris sajaprotsendiliselt LFS (Luxembourg Financial Services), mille asutaja ja suurosanik on Kalle Norberg.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. July 2009, 13:31
Otsi:

Ava täpsem otsing