GILD Arbitrage maksis mullu edukustasusid 20,6 miljonit krooni

09. juuli 2009, 13:49

Riskikapitalifondi GILD Arbitrage 2008.
aasta aruandest ilmneb, et jaanuarist augustini maksti fondivalitsejale AS GILD
Fund Management edukustasusid summas 20,6 miljonit krooni.

2008. aastal on haldustasusid kokku arvestatud summas 23 miljonit. Perioodi lõpul moodustas fondi võlgnevus fondivalitsejale tasude osas 13,1 miljonit krooni.

1. veebruaril 2008 emiteeriti 1,63 miljonit fondi osakut koguväärtuses 696 miljonit krooni. Alates sellest ajast kuni 31. detsembrini on investorid umber vahetanud fondiosakuteks 87% GILD Abitrage'i v?lakirju, 11% ulatuses on allkirjastanud uued fondi võlakirjade tingimused.

Alates fondi loomisest kuni eelmise aasta lõpuni on emiteeritud juurde 436 miljoni krooni väärtuses fondiosakuid. Lunastatud on fondiosakuid 121 miljoni väärtuses. Eelmise aasta jooksul kasvas fondi investorite arv 300ni ning investorite päritolumaade sekka lisandus seitse uut riiki.

Mullu mais astus GILD Fund Management esimesena Baltimaadest rahvusvahelise ühenduse Alternative Investment Management Association (AlMA) liikmeks, mis ühendab ligi 1280 fondijuhti 47 riigist.

Riskikapitalifondi GILD Arbitrage tingimused registreeriti finantsinspektsiooni poolt 28. detsembril 2007. Reaalselt alustas fond tegevust eelmise aasta veebruaris, mil võeti üle ASi GILD Arbitrage varad ja kohustused. Sisuliselt on riskikapitalifond GILD Arbitrage samanimelise aktsiaseltsi järglane. Juriidiliselt on tegu uue Eesti seaduste järgi loodud riskikapitalifondiga.

Fondi valitsejaks on GILD Fund Management, mis on GILD Bankersi grupi ettevõte ning loodi 2007. aastal just selleks, et kujundada AS GILD Arbitrage investeerimisfondide seaduse järgi ümber riskikapitalifondiks. Sisuliselt on GILD Arbitrage tegutsenud fondina alates selle loomisest 2001. aasta veebruaris.

GILD Arbitrage'i riskikapitalifondil on varasid kokku 941,7 miljoni krooni eest, millest on väärtpabereid 606 miljonit ja tähtajalisi hoiuseid 5,3 miljonit.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2009, 06:58
Otsi:

Ava täpsem otsing