Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

KUIDAS arvestada käibemaksu varasemalt tehingult?

Ralf-Martin Soe 10. juuli 2009, 00:00

Esimesel juulil kehtima hakanud uus käibemaksuseadus tekitab palju küsimusi: näiteks, kuidas jooksvaid teenused maksustada, kuidas aastase üürilepingu pealt käibemaksu tasuda, kuidas arvestada ettemaksuga ja mis juhtub firmaautode arvestuses.

Põhiline printsiip käibemaksu arvestamisel on, et käive on toimunud siis, kui esimesena toimus üks järgnevastest toimingutest - kaup on ostjale lähetatud või kättesaadavaks tehtud või teenus on osutatud või kauba/teenuse eest on makse laekunud. Seega uus käibemaks rakendub siis, kui raha on laekunud või kaup üle antud (teenus osutatud) pärast esimest juulit.

Äripäev vastab koostöös maksu- ja tolliameti töötajatega kõige olulisematele uue käibemaksu kohta käivatele küsimustele. Teemat aitas selgitada maksude osakonna juht Aule Kindsigo.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:09
Otsi:

Ava täpsem otsing