Esmaspäev 24. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

BÖRS: USAs oli tunda närvilisust

10. juuli 2009, 16:34

Tänane börsipäev peegeldas
hästi investorite ootusärevust - enne olulisi kvartalitulemusi ja juhtide
kommentaare ei tahetud konkreetset seisukohta võtta. Kaks peamist indeksit
kolmest lõpetasid börsinädala väikeses miinuses.

Chevroni teade teise kvartali langenud rafineerimismarginaalidest lisas investoritesse omakorda ebakindlust, kuna naftaettevõtete aktsiad on viimasel ajal olnud USA parimad rahagenereerijad.

USA kaubandusdefitsiit kukkus mais enam kui üheksa aasta madalamale tasemele, kuna eksport näitas eelmise kuuga võrreldes kerget kosumist ja nõrk majandus surus importi juba kümnendat kuud järjest allapoole.

Defitsiit alanes 26 miljardi dollarini, mis aprilliga võrreldes tähendab pea kümnendikulist kukkumist. Ökonomistid ootasid defitsiidi suurenemist 30,2 miljardi dollarini.

Praegu liigub USA aastane kaubandusdefitsiit umbes 350 miljardi dollari suunas, see on umbes pool 696 miljardi suurusest defitsiidist 2008. aastal. Vähenev import peegeldeb USA majanduse rasket seisu, kuna sealsed tarbijad ei suuda enam nii palju sisse toodavat kaupa osta.

Dow Jonesi tööstuskeskmine lõpetas 0,45% allpool eilset sulgemisväärtust ehk 8147 punktil, S P 500 indeks andis tagasi aga 0,40% ja maandus 879 punkti tasemele. Tehnoloogiaaktsiaid koondav Nasdaq suutis kerkida aga 0,20% ja tõusis 1756 punktile.

Järgmisel nädalal on oodata aga juba suuremaid liikumisi, sest teisipäeval avaldavad oma kvartalitulemused näiteks Goldman Sachs, Intel ja Johnson Johnson, neljapäeval tulevad aga JPMorgani, Google'i ja Nokia kolme kuu finantsnumbrid. Täpselt nädala pärast saame teada ka Bank of America, General Electricu, Citigroupi, IBMi ja Colgate-Palmolive saavutused.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. July 2009, 23:14
Otsi:

Ava täpsem otsing