Läti võib saada euro alles 2014. aastal

10. juuli 2009, 11:09

Läti võib olla valmis eurole üleminekuks
kõige varem aastal 2014, kui riik suudab oma eelarvedefitsiidi alla 3% hoida
2012. aastal, teatas Läti keskpank.

Läti stabiliseerimisprogramm, mis sõlmiti detsembris Euroopa Komisjoniga ja IMFiga, lubas eurole üleminekut 2012.-13. aastal, kirjutas Bloomberg. Paraku ei ole see realistlik, kui riik kavatseb vähendada eelarvedefitsiiti alla 3% 2012. aastal, ütles Läti keskpanga esindaja Martins Gravitis.

Majanduslangus on toonud Lätile suure eelarveaugu, pärast seda kui finantsbuum läks üle pankrotiks ning riigi suuruselt teine pank Parex läks riigi kontrolli alla.

Läti pöördus mullu detsembris euroliidu ja IMFi poole 7,5 miljardi euro suuruse laenu saamiseks, tol hetkel prognoositi, et riigi majanduslangus on sel aastal 5%. Nüüd on aga prognoosi tõstetud juba 18%-le, mis on omakorda kergitanud eelarvedefitsiidi esialgsest 5% SKPst 10%-le.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. July 2009, 16:26
Otsi:

Ava täpsem otsing