Keskpäevatund: kes ostis Bonnierilt Läti meediakontserni?

11. juuli 2009, 13:15

Kuku raadio eetris olnud Keskpäevatunnis
pakkus Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi välja, et Läti
meediakontserni ostu taga võib olla omal ajal Bonnierilt Eesti Ekspressi välja
ostmisega sarnane olukord.

Hõbemägi rääkis, et nagu teada oli kunagi Bonnier ka Eesti Ekspressi 50% osanik. Tema sõnul oli Ekspressi ja Bonnieri vahelises lepingus klausel, mis lasi Hans H. Luigel (Ekspress Grupi omanikul-toim.) Ekspressi välja osta. Hõbemägi ütles, et tol hetkel tuli see rootslastele suure üllatusena. „Nad olid väga hapude nägudega,“ lisas ta ning jätkas: „kas Lätis võis sama juhtuda.“

Kuna siiani ei ole teada, kes täpselt ostis Läti meediakontserni, kuhu kuulusid päevaleht Diena ja ärileht Dienas Biznessi ning kui suur oli tehingu hind, võib kahtlustada, et lõpplikku ostjat veel teada polegi.

Tartu ärimees Rein Kilk pakkus, et tegemist võis olla sildrahaga, mis välja käidi ning õiget kosilast kontsernile alles otsitakse.

Kilgil oli ka teine stsenaarium, mis puudutas asjaolu, et kui Bonnier otsustas väljuda Lätist, siis mis saab Eestist ja Äripäevast. „Kas see tähendab, et Bonnier püüab väljuda kogu Baltikumist,“ püstitas Kilk küsimuse.

Ainar Ruussaar lisas, et tehingu näol ei ole tegemist ju ainult kahe lehe ostmisega, sest kontserni kuuluvad maakonnalehed, kinnisvara jne, jne.

Bonnieri teatel oli Läti suurima päevalehe Diena ja majanduslehe Dienas Bizness ostjaks Nedela S.A, mis kuulub endisele Diena juhatuse esimehele Aleksandrs Tralmaksile. Ostu finantseeris sajaprotsendiliselt LFS (Luxembourg Financial Services), mille asutaja ja suurosanik on Kalle Norberg.

"Bonnier Business Press tahab jätkata oma tegevuse arendamist. See tehing annab ressursse, mis võimaldab meil tugevdada kohalolekut meie eelisturgudel, milleks on Skandinaavia, Venemaa, Eesti, Leedu, Poola, Bulgaaria ja Sloveenia," vastas Äripäeva küsimusele miks Bonnier Lätist lahkub, Bonnier Business Pressi juhatuse esimees Casten Almqvist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. July 2009, 16:32
Otsi:

Ava täpsem otsing