Börs: Aasias tõusupäev

20. juuli 2009, 08:58

Aasia aktsiaturg tõusis MSCI Asia Pacific
(ilma Jaapanita) indeksi näol 10 kuu kõrgtasemele, kuna nafta ja metallide
hinnad tõusid ning USAs toimus ootamatult suur uute eluasemete alustamine.

Hiina suurim vasetootja Jiangxi Copperi aktsia hind tõusis kuus protsenti. Hiina suurima kindlustusseltsi China Life Insurance’i aktsia hind tõusis Hongkongis 4,4 protsenti. Hiina uudisteagentuur Xinhua vahendas, et Hiina kindlustuspreemiate tulu kasvas.

Maailma suurima kaevanduskompanii ja Austraalia suurima naftapumpaja BHP Billitoni aktsia hind tõusis 2,3 protsenti, 36,02 Austraalia dollarile. Rio Tinto aktsia hind tõusis 2,2 protsenti, 53,64 Austraalia dollarile.

MSCI Asia Pacific (ilma Jaapanita) indeks tõusis 2,1 protsenti, 340,10 punktile. Jaapani aktsiaturg oli täna pühade tõttu suletud. Korea aktsiaturg tõusis 2,6 protsenti, Hongkong 2,4 protsenti. Üle ühe protsendi tõusid Hiina, Taiwan, Austraalia, India, Malaisia, Tai, Filipiinid ja Sri Lanka. Langes vaid Vietnami aktsiaturg.

Et Austraalia aktsiad tõusid, viis see ka Austraalia dollari Jaapani jeeni vastu kahe nädala kõrgemale tasemele, kirjutas Bloomberg. Investorid otsivad kõrgema tootlusega varasid. Kerkis ja Uus-Meremaa dollar. Austraalias on baasintress kolm protsenti, Uus-Meremaal 2,5 protsenti võrreldes Jaapani 0,1 protsendi ja USA kuni null protsendiga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. July 2009, 08:58
Otsi:

Ava täpsem otsing