Chicago Sears Towerit ei ole enam

20. juuli 2009, 20:53

Neljapäevast alates on USA kõrgeima hoone
nimi Willis Tower nimeõigused omandanud investori järgi, kuid rahva poolt
Chicago maamärgi uue nime omaksvõtt on kahtlane.

Kindlustusmaakler Willis Group Holdings peakorteriga Londonis omandas 108 korruselise 442 meetrise hoone nimeõigused märtsis sõlmitud tehingu käigus, millega ta hõivas 3,6% selle pinnast, kirjutas BBC.

Möödunud neljapäeval ristiti maja linnapea ja Willis Groupi juhi osalusel ametlikult ümber. 1973.a. valminud pilvelõhkuja, sel ajal maailma kõrgeim ja praegu ses arvestuses viiendal kohal, on kujunenud linna ikooniks ja paljudki linlased keelduvad nimemuutust tunnustamast. Protestijad on üles pannud võrgulehekülje itsthesearstower.com, kus viisakalt, kuid kindlal toonil oma asja ajavad. „See jääb alati Sears Toweriks. See on osa Chicagost ja Willis Toweriks ma seda kutsuma ei hakka,“ teatas kohalik õpetaja Marianne Turk (46) Associated Pressile parasjagu kõrghoone liftiga ülessõitu oodates.

Kui Sears Roebuck Co. ehitist 1969.a. plaanima asus, oli ta maailma suurim jaemüüja. Muutunud turuoludes on ta selle positsiooni vahepeal kaotanud ja liitunud ühisettevõttesse Kmart`iga. Sears kolis oma töötajad hoonest aastail 1992-1995 välja ning see on korduvalt omanikku vahetanud, praegu on selleks USA kinnisvarainvestorite grupp. Searsi nimeõigused lõppesid juba 2003.a., kuid seni polnud neid keegi lihtsalt omandanud.

Nime on muutnud teisedki tuntud hooned: New Yorgi endine Pan Am Building on nüüd MetLife Building, Standard Oil Building Chicagos kannab nüüd nime Aon Center. Inimesed taolisi muutusi aga alati omaks ei võta. Avalike suhete spetsialistide sõnul võib see võtta aastakümneid. „See pole mitte ainult Chicago maamärk, vaid üleriigiline ning tuntud kogu maailmas,“ rääkis PR-agentuuri Elasticity juhtivpartner Aaron Perlut Reutersile, „Sears Toweri ümbernimetamise avalikkuse poolt vastuvõtmine saab olema väga suur väljakutse, isegi pikaajalise põhjaliku turunduskampaania puhul võime oodata kuluvat 20-30 aastat.“

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. July 2009, 20:53
Otsi:

Ava täpsem otsing