Õige õli aitab vähendada kulusid

Andre Tammur 22. juuli 2009, 00:00

On elementaarne, et toit, mida sööme, peab olema võimalikult maitsev, looduslik ning sisaldama võimalikult vähe säilitusaineid ja kemikaale.

Seoses sellega kasutatakse toiduainetööstuses spetsiaalseid määrdeaineid ja õlisid, mis võivad otseselt kokku puutuda toiduainetega, kuid mingit kahju sellest inimesele ja toidule ei teki.

Sellised määrdeained täidavad nõudeid ja vastavaid Euroopa Liidu direktiividele.

Kui rääkida Eestist, kus piima, leiva ja muu toidukraami tootmine väheneb, siis toob see kohe kaasa ka määrdeainete väiksema tarbimise. Seega tootmismahu langus toidutööstuses mõjutab kaudselt ka väga paljusid teisi ettevõtlusvaldkondi.

Addinol sai info ühelt Venemaa suurelt toiduainetööstuselt, kes väidab, et tänu unikaalsele retseptuurile ei aurustu toidutootmises kasutatavad õlid nii kiiresti kui varem kasutatud õlid. Tänu sellele vähenes tööstuses õlikulu poolteist korda.

Selle ettevõtte juhtide hinnangul on tegemist väga tuntava rahasäästuga.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:09
Otsi:

Ava täpsem otsing