Kas sinu portfell on H1N1-hüsteeriakindel?

23. juuli 2009, 20:16

Surnute arvu trend on ülespoole ja pinged
vaktsiinide ümber kasvavad – mis võib tuua teisel poolaastal kaasa
seataudihulluse, kirjutab Indie Research.

10.juuli seisuga oli USAs 37 246 seataudi nakatunud inimest, mis viis 211 surmani.

Kuidas see mõjutab investoreid ja nende portfelle? Oxford Economics teatas, et pandeemia võib järgmise kuue kuu jooksul Suurbritannia majanduse viie protsendise kukkumiseni. President Obama on andnud 1,8 miljardit maksumaksjate dollarit H1N1 hädafondiks, mille eest ostetakse vaktsiine ja teostataks immuniseerimise kampaaniaid.

Investorite jaoks on loodud seataudi ja linnugripi aktsiaindeks, kuhu kuuluvad 19 ettevõtet, mis on tegevad vastava valdkonna ravimitega. Sinna kuulub vaktsiinipõhiseid väikese turuväärtusega ettevõtteid nagu Hemispherx BioPharma ja Novavax ning ka hajutatud tegevustega farmaatsiagigandid nagu GlaxoSmithKline ja Novartis.

Associates Press hirmutas uudisega, et võitlus vaktsiinide nimel võib minna koledaks, kui valitsused peavad langetama otsuse kaitsta oma kodanikke, mistõttu rahvusvahelisi tarnelepinguid ei suudeta täita. Baxter International on saanud viiest riigist tellimused 80 miljoni doosi ostmiseks. Reutersi andmetel on ettevõttel H1N1 vaktsiin tarnevalmis juuli lõpus või augusti alguses, kuid ettevõte ei võta rohkem uusi tellimusi vastu.

BioCryst Pharmaceuticals, mille aktsia on tõusnud kolme kuuga 190 protsenti, on vaid üks kuuest indeksisse kuuluvast aktsiast, mis on selle aja jooksul oma hinda vähemalt kahekordistanud.
Indeksiga on võimalik tutvuda siin http://www.tickerspy.com/index/Swine-Flu-and-Bird-Flu-Stocks?refer=2130Y3

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. July 2009, 20:37
Otsi:

Ava täpsem otsing