Roubini: täiuslik finantstorm toob peagi uue surutise

24. juuli 2009, 12:44

Krediidikriisi ette näinud New Yorki
ülikooli professor Nouriel Roubini kirjutas täna avaldatud analüüsis, et maailma
majandusel on oht pärast taastumist asjaolude kokkulangemisel juba järgmise
aasta lõpus taas langusse vajuda.

Roubini hinnangul võib fiskaaldefitsiitide, võlakirjade kasvavate tootluste, kallineva nafta, nõrkade kasumite ja seisva tööturu moodustatud täiuslik torm globaalmajanduse pärast lühiajalist kasvu 2010. aasta lõpus või 2011. aastal jälle langusesse viia.

"See muutub üha tõenäolisemaks, kui juba enne ulatuslikke monetaar- ja fiskaalstiimulite ellu viimist ei panda paika selget väljumisstrateegiat," kirjutas professor, kelle prognoosi järgi hakkab globaalmajandus selle aasta lõpus taastuma. Roubini ennustuse kohaselt kasvab USA majandus järgmise kahe aasta jooksul umbes protsendi jagu, vahendas Bloomberg.

Roubini lühiajalise visiooni järgi võib nõrk tööturg põhjustada USAs veel 13-18%-lise eluasemete hinnalanguse, mis tähendaks tippudega võrreldes juba 45%-list väärtuskadu. See toob omakorda aga probleeme finantssektorile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. October 2009, 14:25
Otsi:

Ava täpsem otsing