Citi näeb Aasias suurimat võimalust

27. juuli 2009, 22:49

USA suurpanga Citigroup juht Vikram Pandit
teatas täna, et pank ei kavatse tõmbuda tagasi oma kiirelt kasvavatest Aasia
äridest, vaatamata kärbetele kõikjal mujal, kirjutab Reuters.

„Selles pole küsimustki, et Aasia saab esindama ebaproportsionaalselt suurt osa maailma kasvust järgmisel aastakümnel,“ kinnitas Pandit Hongkongis antud intervjuus. „Siin on Citi jaoks suured võimalused laiendada maaklertegevust, varahaldust ja ülepiirilisi rahavooge. Aasia-sisesed vood kasvavad eksponentaalselt,“ lisas Pandit.

Esimesel poolaastal tootsid operatsioonid Aasias umbes 26 protsenti panga kasumist.

Lisaks soovile sõita kaasa kasvuga Aasias, on Citigroup väljendanud vastutust lüüa täiel rinnal kaasa Ameerika paranemisel läbi abi pakkumise neile, kes ei suuda maksta oma kodude ja krediitkaardiarvete eest.

Pühapäeval valmisid pangas kaks pakkumist, mille kohaselt USA valitsus saab vahetada endale kuuluvad 25 miljardi dollari väärtuses eelisaktsiad lihtaktsiateks, mis annavad valitsusele 34protsendilise osaluse pangas.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. July 2009, 22:49
Otsi:

Ava täpsem otsing