AUTOD: Uus 1. seeria on jõudnud metalli

1706-aripaev 28. juuli 2009, 23:56

Kui mõned nädalad tagasi saime Automedia
vahendusel tutvustada arvutil genereeritud joonistust uuest BMW 1. seeriast,
siis neil piltidel on esmakordselt näha uue auto reaalne väliskuju.

Kuigi BMW üritab psühhedeelilise maskeeringu abil uue auto välisdisaini võimalikult salajasena hoida, võib juba praegu öelda, et jätkatakse hetkel tootmises oleva mudeli poolt kasutatud disainikeeles. Küll on teada, et uus 1. seeria on senisest veidi laiem ja pikem ning loomulikult mahukam.

Jõuallikate valikus pannakse rõhku vabalthingavatele ning ülelaadimisega bensiinimootoritele, kuid kõrvale ei jää ka ökonoomsed diiselmootorid. Tõenäoliselt jõuab 1. seeria mootoriruumi ka esmakordselt hübriidjõuallikas. Ka säilitab see mudel BMW kaubamärgiks oleva tagasillaveo.

Kerevariantidest on kindlasti tulemas viieukseline versioon (pildil) ning kabriolett, üha rohkem räägitakse ka võimalusest, et müügisaalidesse jõuab ka kaheukselise universaalkerega (a la Volvo P1800 ES).

Imeliku kujuga veljed prototüübil pole aga mitte uudsete alumiiniumrataste eelkäijad, vaid autode testimisel kasutatavad rattad, mille külge kinnitatakse testisõitudeks vajalik aparatuur.

Uus BMW 1. seeria peaks debüteerima järgmisel aastal.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2009, 00:01
Otsi:

Ava täpsem otsing