Viru keskuse omanik peab dividendiplaani

Virge Haavasalu 29. juuli 2009, 00:00

"Juhatus võib küll teha otsuse, et anname 20 miljonit, aga aktsionäride üldkoosolek tuleb pärast kokku ja otsustab, et anname 30 miljonit," selgitas Viru Väljaku Arenduse nõukogu liige ja üks omanikest Indrek Toome dividendide maksmise lõplikku otsustamist. Ta lisas, et aktsionärid võivad otsustada ka dividende üldse mitte välja maksta.

Viru Väljaku Arenduse käive kasvas mullu 73 miljoni kroonini ja kasum 30 miljoni kroonini.

Toome sõnul kasvas kasum tänu suuremale käibele. "Pidevalt on midagi tehtud selleks, et pinda paremini kasutada, et iga ruutmeeter paremini teeniks," selgitas ta lähemalt. Toome uskus, et üüritasude tõusu tõttu peaks käive ka sel aastal suurenema.

"Eelmine aasta ei vaadatud veel neid asju ümber," ütles Toome selle kohta, kas ka üürihinnad mullu tõusid. "Lepingud sõlmiti viis aastat tagasi, kui keskus avati. Enamikus rendilepingutes oli kirjas, et viie aasta pärast vaadatakse rendihinnad üle. Ja nüüd siis vaadatigi. Käivete suurenedes on olnud põhjust ka üürihinda tõsta," rääkis kinnisvaraärimees.

Suuruselt teine Viru Keskuse omanik Viru Center dividende välja maksta ei plaani. Ettevõte sai mullu ligi 30 miljoni kroonise kasumi. Jaotamata kasumi jääk läinud aasta lõpu seisuga on üle 75 miljoni krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:10
Otsi:

Ava täpsem otsing