Pühapäev 23. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

2,2 triljoni eest äripindu USAs on ohus

29. juuli 2009, 22:07

Umbes 2,2 triljoni dollari väärtuses USA
äripindu, mis on ostetud või refinantseeritud alates 2004 aastast, on nüüdseks
väärt alghinnast oluliselt vähem, kasvatades ohtu sundmüükideks, kirjutab
Bloomberg.

Hinnad on langenud nii palju, et uuringfirma Real Capital Analytics andmetel pole umbes 1,3 triljoni dollari väärtuses varadelt makstud perioodilisi osamakseid või jäävad need kohe maksmata. Vaadeldavas varadehulgas on kontoripinnad, tööstuspinnad, mitmepere elamud ja jaemüügipinnad. Hotellid ja maalapid annaks kogusummale juurde miljardeid.

„Kurb tõsiasi on, et paljud neist varadest on terved ja töötavad varad,“ sõnas Real Capitali tegevdirektor Dan Fasulo ning lisas: „Olukord on laenumaastikul nii oluliselt muutunud, et paljudel omanikel on tõsine refinantseerimisprobleem.“

Umbes 124 miljardi dollari väärtuses äripindu on pankrotistunud ajast, mil kinnisvarahinnad langema hakkasid. Vähem kui 10 protsenti probleemsete varade omanikest on suutnud oma finantsprobleemid lahendada, paljuski koostöös pankadega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2009, 22:07
Otsi:

Ava täpsem otsing