Mainor Grupp kasvatas kasumit

30. juuli 2009, 12:04

Mainor Grupp kasvatas 2009. aasta esimesel
poolaastal puhaskasumit 59% võrreldes eelmise aasta sama perioodi
tulemusega, teatas ettevõte.

Puhaskasum 2009. aasta esimesel poolaastal oli 26 miljonit krooni. Mainor juhatuse esimehe Rainer Aunpu sõnul võib 2009. aasta esimese poolaasta majandustulemused heaks lugeda. "Loodame, et eesmärk käibenumbrit eelmise aastaga samal tasemel hoida 2009. aasta lõpuks õnnestub. Strateegilises plaanis tegeleme lisaks investorite kaasamisega ning uute ärivõimaluste otsimisega," lisas ta.

Mainor Grupi 2009. aasta esimese poolaasta käive oli 159 miljonit krooni, mis on 7,5% väiksem kui aasta tagasi. Ärikasum oli 50,1 miljonit krooni, s.o 38 % enam kui aasta tagasi.

ASi Ülemiste City käive oli esimesel poolaastal 56 miljonit krooni, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 26%. Käibe kasvu tingis uute büroopindade kasutuselevõtt. Ülemiste City kontoripindade täituvus on tõusnud 92%ni. Praegu kavandatakse uute hoonete ehitamist ja kaasajastatakse detailplaneeringut, mis võimaldab Targa Äri Linna territooriumile ehitada üks miljon ruutmeetri brutopinda.

Täispuitmööbli tootja ASi Askala ärikasum kasvas 1,7 korda. Askala ning uksi ja aknaid tootev AS Rekman suurendasid eksporti. Eesmärgiks on turuosa suurendamine Skandinaavias.

2009. aasta esimesel poolaastal jätkus Mainori Kõrgkooli tegevuse laienemine. Üliõpilaste arv jõudis ligi 3800ni. Täiendkoolituse ja avatud kõrgkooli õppe maht kasvas 1,5 korda. Õppekavasse võeti panganduse, projektijuhtimise, graafilise disaini ja tarkvaraarenduse erialad. Tallinna õppekeskus sai uue, Disaini Instituudi õppehoone. Kevadel kooli külastanud rahvusvaheline hindamiskomisjoni soovitusel akrediteeriti Mainori Kõrgkooli magistriõppe õppekavad.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2009, 13:28
Otsi:

Ava täpsem otsing