Milder: liigume kohanemise teel sobiva kiirusega

30. juuli 2009, 14:47

Baltika juhatuse esimehe Meelis Milderi
sõnul oli ettevõtte 35miljoniline teise kvartali kahjum ootuspärane ning
ettevõte liigub hetkel sobiva kiirusega kohanemise teel.

„See number oli ootuspärane ja eelmise aastaga pole enam mõtet võrrelda. Pigem on mõtet jälgida mingit trendi ja ma arvan, et võrreldes esimese kvartaliga tegime me oluliselt parema tulemuse. Ei saa öelda, et me oleme täna juba väga rahul. Aga me oleme enam-vähem kindlad selles, et me liigume kohanemise teel sobiva kiirusega,“ kommenteeris Milder ettevõtte teise kvartali tulemusi.

Nii palju kui see ettevõttest võiks sõltuda, siis Milder usub, et kohanemine võiks tulla teisel poolaastal. „Meil on olemas teatud ootused, kuhu maani see tarbimine n-ö maha matsatab, sellele tuginedes oleme oma teise poolaasta eelarve ka teinud. See hinnang, mis puudutab müüke, on piisavalt konservatiivne. Samas ei saa välistada ka seda, et tegelikkus veel halvem olema ei saa."

„Kui müükide poole peal selline enam-vähem tulemus realiseerub, siis mis puudutab meie esimese poolaasta tehnilisi probleeme, teisisõnu väljakutseid kohanemisele, meie varude mahtu ja opereerimiskulusid, siis ma arvan, et me peaksime teisel poolaastal oma kohanemise eesmärgi enamvähem saavutama," oli Milder optimistlik.

Paljudes kaubanduskeskustes on praegu suured allahindlused ja kampaaniad, kui üks lõpeb, siis algab kohe teine. Mõnede kaupluste jaoks ongi allahindlused ainuke võimalus oma kaupa müüa. Milderi sõnul on normaalne see, et suviti müüakse suurte allahindlustega. „Mis puudutab rõivakaubandust, siis suviti ikka müüakse suurte allahindlustega. Kuid suuresti terve esimene poolaasta ja juuni-juuli on ettevõtetel olnud just see kohanemise eesmärk. Mis puudutab allahindlusi, siis meie eelmise aasta sisseost oli tehtud absoluutselt teistel eeldustel. Meil oli väga palju varusid rohkem, kui tegelike müükide jaoks oleks vaja olnud. Varude vähendamine oli meie üks põhilisi prioriteete, sest varud on reeglina raha," märkis Milder ning lisas, et seda oli võimalik teha vaid läbi erakorraliste soodusmüükide.

Sügisel pole Baltika juhatuse esimehe sõnul ettevõttel plaanis allahindlustega jätkata. Samas tõdes Milder, et kliendikäitumine ei pruugi nii äkiliselt muutuda. "Oma klientidele me jääme jätkuvalt tegema regulaarseid pakkumisi. Kuid me ei ole enam nii agressiivsed kui võib-olla kevad-suvel," lisas ta.

Baltika sai eelmises kvartalis 35 miljonit krooni kahjumit, eelmisel aastal samal ajal teenis ettevõte 18,8 miljonit krooni kasumit.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2009, 15:05
Otsi:

Ava täpsem otsing