Schumacheri tagasitulek tekitab ka küsimusi

30. juuli 2009, 14:18

Michael Schumacheri tagasitulek Ferrari
tiimi on suur üllatus, kuid tekitab rõõmu kõrval ka kõhklusi, sest ootused on
kõrgeks aetud.

Seitsmekordne maailmameister Michael Schumacher teeb dramaatilise tagasituleku vormel 1, et asendada vigastatud Ferrari juhti Felipe Massat, kirjutas CNN.

Schumacher ütles, et kõige tähtsam on, et Felipe Massal läheb hästi ning ta soovib talle kõige paremat. "Ma kohtusin Stefano Domenicali ja Luca di Montezemologa Ferrarist ning otsustasime koos, et valmistan end Felipet asendama. Kuigi on tõsi, et minu vormel 1 peatükk on elus lõppenud, on tõsi ka see, et lojaalsuse tõttu oma meeskonnale, ei saa ma ignoreerida nende praegust õnnetut situatsiooni. Võistlejana ootan ma väga seda väljakutset," rääkis mees.

Nüüd peab Schumacher läbima arstliku kontrolli ning kui kõik on hästi, on mees rooli taga juba 23. augustil Valencias.

Ferrari teatas oma avalduses, et Ferrari usaldab Michael Schumacheri Felipe Massa autosse seni kuni Brasiilia sõitja pole võimeline võidusõidurajale tulema.

Praegu on Massa intensiivravist juba välja viidud ning ta paraneb jõudsalt pärast operatsiooni. 28aastast võidusõitjat jälgivad pidevalt arstid ning esialgne hirm, et mees ei saa kunagi enam sõita vasaku silma vigastuse tõttu, on praegu juba taandumas.

Tegu on järjekordse pöördega vormel 1 hooajas, mida saab vaevalt kui tavapärast kirjeldada, kirjutab Reuters.

Kuid, kas Schumacher teeb õigesti, et tuleb tagasi? Tema tagasitulek on kindlasti tõeline õnnistus turunduse terminites nii vormel 1-le tervikuna kui ka Ferrarile, kuid kas see ikkagi õnnestub. Sakslane ei ole küll kaua eemal olnud, kuid spordialal, kus vormisolek on aina enam oluline, võib tekkida küsimus, kas 40aastane saab istuda autosse ning jätkata nagu poleks pausi olnudki.

"Mida me ootame Schumacherilt, kui ta istub tagasi vormel 1 autosse? Ikka võitu. Ootused on mõlemalt poolt liiga kõrged," ütles mehe mänedžer Willi Weber, väljendades sellega hirme, et sportlase naasemine võib kahjustada tema reputatsiooni.

Times Online kiidab suurmeistri tagasitulekut. On aeg unustada vormel 1 tähtsusetu poliitika, unustada majanduslikud mured ning nautida seda, mis on tulemas. Televisioonikompaniid üle maailma hõõruvad käsi, sest kas ta võidab või kaotab, vaatajanumbrid tõusevad sellest nagunii. Kihlvedude vahendajatel on vähe kahtlusi ning juba tehakse panuseid.

Valencias kujuneb võistlus intrigeerivaks. Schumacher teab hästi osasid oma rivaale nagu Fernando Alonso või Kimi Räikkonen. Samas ei ole Schumacher veel rajal olnud Lewis Hamiltoniga, kes tuli vormel 1 pärast sakslase lahkumist. Hamilton on varem ka öelnud, et tal on kahju, et ta vormel 1 legendiga pole võidu saanud kihutada, nüüd näib tal see võimalus avanevat.

Michael Schumacher Michael Schumacher

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2009, 14:26
Otsi:

Ava täpsem otsing