Turismitalud rõõmustavad kodumaiste puhkajate üle

Katre Pilvinski 31. juuli 2009, 00:00

Otepää lähistel asuva Sokka Puhkekeskuse juht ja osanik Urvel Laev rõõmustab, sest suve hakust kuni senini on neil paremini läinud kui mullu. "Varem käidi julgemalt väljaspool Eestit, kuid nüüd on hakatud kodumaal reisima," märkis ta. Laeva sõnul on 99 protsenti nende klientidest siseturistid.

Kose vallas Viikingite küla pidav Riho Neem tunnistas samuti, et kliente on tänavu jagunud. "Käibed on samad mis eelmisel aastal," ütles Neem. "Tavakliente, kes eelmise aasta maist juulini hästi palju käis, on natuke vähem, aga suuremaid gruppe on rohkem, tänu sellele on käive samaks jäänud," rääkis juhatuse liige.

Saaremaal asuva Ansu puhketalu omaniku ja juhataja Raili Sema sõnul pole võrreldes eelmise ja üle-eelmise suvega kliente kindlasti mitte vähemaks jäänud. Sema leiab, et kuna nende puhketalu on väike, siis see on praegu täituvuse juures suureks plussiks. "Neile, kes on ehitanud kiirelt euromajutuse, ei jätku kliente, sest Saaremaal on liiga palju majutuskohti tekkinud. Meie vanas talukompleksis käivad peamiselt välisturistid, kes otsivad midagi erilist ja tahavad kogeda seda, mida kodus ei ole," rääkis Sema.

Estraveli juht Anne Samlik nimetab siseturismi kasvu ühe põhjusena suuremat hulka sooduspakkumisi. "Klientide koguarv on seega tõusnud - hinnatase on märksa madalam ja võimalusi rohkem," rääkis Samlik.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:10
Otsi:

Ava täpsem otsing