Gruusia kardab uut Venemaa kallaletungi

02. august 2009, 19:03

Gruusia rahvusliku julgeolekunõukogu
esimehe asetäitja Irakli Bortškidze sõnul on alust arvata, et Venemaal kavandab
taas mingeid aktsioone, kuna praegune olukord piiril meenutab eelmise aasta
augusti algust.

Bortškidze sõnul pole Lõuna-Osseetias mingeid plahvatusi ja tulistamisi toimunud, nagu on väitnud Venemaa ja Lõuna-Osseetia, edastasid ERR Uudised. Euroopa Liidu vaatlejad on kinnitanud, et neil pole sellistest vahejuhtumitest tõendeid, küll aga leidis kinnitust kaks päeva tagasi toimunud Gruusia kontrollpunktide tulistamine Vene vägede suunalt.

Suur hulk Venemaa ajakirjanikke on juba saabunud Lõuna-Osseetiasse, lisaks liigutavad venelased vägesid ja lähim okupeeritud ala asub Gruusia pealinnast vaid 40 kilomeetri kaugusel.

Vene meedial on Gruusia, nagu ka Eestigi, pidevalt hambus. Näiteks eile vahendas Lenta, et Gruusias keelati filmide tõlkimine vene keelde. Täpsemalt kiitis Gruusia parlament heaks seadusemuudatused, mis reguleerisid filmide ja teleprogrammide transleerimist võõrkeeltes. Seaduseparandused jõustuvad 1. septembril.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. August 2009, 19:03
Otsi:

Ava täpsem otsing