Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Nissan tutvustas igamehe elektriautot

03. august 2009, 18:30

Nissani tegevjuht Carlos Ghosn sõitis
pühapäeval uue elektriautoga välja Jaapani autotootja peatselt avatavast
peakorterist, et tutvustada Nissani uut nullemissiooniga sõidukit.

Esmakordselt näidati maailmale ettevõtte Nissan Motor Company keskkonnasõbralikku elektriautot, mille esimesed esindajad peaksid Jaapanis ja Euroopas müügile tulema juba järgmisel aastal. Sportliku disainiga sinist luukpära laetakse auto esiosast. Disaineri Shiro Nakamura sõnul püüti auto kujundamisel vältida stereotüüpset futuristliku disaini, kirjutas AP.

"See ei ole nišiauto,“ sõnas ta. „Me ei tahtnud teha kummalise väljanägemisega imeautot, vaid tavalist sõiduvahendit.“

Nissan on lubanud, et nime Leaf kandev auto, mis paisatakse maailmas masstootmisse aastal 2012, ei hakka maksma kuigi palju – hinnad algavad 100 000 kroonist.

"See auto on tõeline läbimurre,“ ütles Ghosn. Tema sõnul märgivad uus auto ja Tokyost lõunas Yokohamas asuv peakorter keskkonnasõbralike autode tootmisel liidripositsioonist unistava Nissani jaoks uut algust.

Praegu on prantsuse autotootja Renault-ga koostööd tegev Nissan Jaapanis asuvatest rivaalidest Toyotast. ja Hondast viimasel ajal üha suuremat populaarsust koguvate bensiini-elektri hübriidide tootmisel oluliselt maha jäänud.

Nissani esindajate sõnul ehitati uus 22-korruseline peakorter võimalikult energiasäästlikuks, et saavutada Jaapani ühe keskonnasõbralikuma hoone tiitel. Majanduslanguse käigus kasumeid kaotav ettevõte müüb maha oma vana Tokyos asuva peakorteri, et kulusid vähendada.

Auto tutvustamisel kaassõitjaks olnud Jaapani endise peaministri Junichiro Koizumi sõnul on keskkonnasõbralike autode tootmine Jaapani majanduskasvu võtmeks. „See auto on ootamatult vaikne ja sujuv,“ ütles ta autost väljudes. „Olen kindel, et see saab väga populaarseks.“

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. August 2009, 18:30
Otsi:

Ava täpsem otsing