Buffetti aktsia taas üle 100 000 dollari

04. august 2009, 17:34

Legendaarse investori Warren Buffetti
juhitud Berkshire Hathaway aktsia hind kerkis esimest korda viimase kaheksa kuu
jooksul üle 100 000 dollari tasemele, kirjutas Bloomberg.

Berkshire Hathaway A aktsia kerkis eile 3000 dollari ehk 3,1 protsendi võrra 100 000 dollarini. Alates märtsist, mil väärtpaber langes kuue kuu madalaiamale tasemele, on see kallinenud 40 protsenti.

Berkshire, kus Buffett on nii tegevjuht kui ka nõukogu esimees, aktsiaportfell on kolme kuuga kasvanud 11 miljardi dollari võrra ning tehingud tuletisväärpaberitega, mis tõid eelmisel kvartalis kahjumit, on muutumas kasumlikumaks.

„Inimeste kartused tuletisväärtpaberitesse baseerusid kõik kuus kuud tagasi, mil tundus, maailmalõpp on käes,“ lausus uudisteagentuurile konsultatsioonifirma YCMNet Advisors investeeringute peastrateeg Michael Yoshikami. „Nüüd hakatakse aru saama, et Warren Buffett teab, mida teeb,“ lisas ta.

Sõlmitud optsioonilepingu kohaselt peab Buffett maksma vastaspoolele teatud summa, kui neli aktsiaindeksit on kindlatel kuupäevadel alates 2019. aastast allpool taset, mil need olid lepingu sõlmimise ajal.

Neli indeksit, millele Buffett lepinguid müüs oli S P 500 indeks, Dow Jones Euro Stoxx Indeks, FTSE indeks ja Nikkei 225 indeks. Hathaway müüs tuletistehinguid avalikustamata investoritele 4,9 miljardi dollari eest. 31. märtsi seisuga oli Hathawayl indeksite langemise tõttu kohustusi 10,2 miljardi dollari eest. Tegemist on arvestusliku kahjumiga, mitte tehingu sõlmimisest saadud kahjumiga.

Pool tundi pärast tänast börsipäeva algust oli Berkshire Hathaway aktsia hind kerkinud 0,11 protsendi võrra 100 110,01 dollarile.

Berkshie Hathaway avalikustab teise kvartali majandustulemused reedel. Aktsia rekordiline sulgemishind oli 10. detsembril 2007, mil see kerkis 149 200 dollarini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. August 2009, 18:07
Otsi:

Ava täpsem otsing