Investor: GILD ei taha tegelikult Q Vara enampakkumisel müüa

04. august 2009, 15:02

GILD Arbitrage'i riskifond ei soovigi
reaalselt vara müüa, kuna investoritele ei anta täiendavat informatsiooni
müüdava vara kohta, usub Q Vara ja temaga seotud ettevõtete osasid ja aktsiaid
müüval avalikul enampakkumisel osaleda soovinud United Holding OÜ juhatuse liige
Hannes Müürisepp.

Kõigepealt palus Müürisepp endale saata enampakkumisel osalemise korra ja tingimused, kus oli muuhulgas mainitud, et aastaaruannetega saab tutvuda avalikes registrites. Seal neid tegelikult ei ole. „Hetkel on nii, et kõrvaline isik ei saa mingisugust informatsiooni. Järelikult see pole üldse eesmärk neid asju enampakkumisel müüa,“ sõnas Müürisepp.

„Vara esemeteks olevate ühingute avalikustatud majandusaasta aruannetega ning muude avalikustatud andmetega on võimalik tutvuda avalikes registrites,“ seisab tõepoolest pakkumise tingimustes.

„Jah,“ vastas Müürisepp küsimusele, kas ta küsis ekstra täiendavat informatsiooni. „Ma helistasin paar korda advokaadibüroosse. Nemad on formaalselt korraldajad, kes annavad täiendavat informatsiooni.“

„Otseselt põhjust ei öeldudki,“ ütles Müürisepp, miks täiendavat informatsiooni müüdava vara kohta ei antud. „Esialgu olin huvitatud kogu sellest varast, mis seal oli. Kui oleks saanud täiendavat infot, siis oleksin hakanud sõeluma, kas oleks olnud üldse midagi, mille vastu oleksin huvi tundnud,“ märkis ta.

Lisaks on enampakkumise tingimustes kirjas, et pakkuja peab kinnitama varaga tutvumist ja seda, et teinud vajalikud finants- ja juriidilised analüüsid.

„Potentsiaalselt tundub atraktiivne pakkumine,“ põhjendas mees huvi Q Vara enampakkumise vastu. Kuna ei ole aga mingit informatsiooni, ei oska Müürisepp enda sõnul hinna kohta midagi arvata. "Alghinnad ei ole ju väga suured. Tundus, et võib-olla on võimalik ka osaleda, kui saada teada, mis taga on. Kui see on mitte millegi eest või kohustuste eest, siis see on lõputult liiga suur,“ leidis ta.

Praeguse informatsiooni alusel Müürisepp enapakkumisel ilmselt ei osale. „Võib-olla maksan raha, et saada enda vastu mingisugused nõuded. Kui mul puudub igasugune info, pole mõtet ju nalja pärast 100 000kroonist või mitme miljoni kroonist priipiletit osta,“ ütles ta.

GILD Arbitrage'i fondijuht Tõnno Vähk ütles Äripäevale, et nad ei pidanud vajalikuks müüdavate ettevõtete kohta rohkem infot enampakkumise tingimustes avaldada, küll aga võib soovi korral investor seda nende käest järele küsida.

Müürisepp pidas toredaks uudiseks, et sai ajakirjaniku vahendusel teada GILDi poole pöördumise võimalusest ning täiendava informatsiooni saamisest. „Kui mina helistasin, öeldi, et küsitakse GILDist eraldi järgi, aga ei saanud midagi,“ märkis Müürisepp veelkord.

Loe ka Tõnno Vähi kommentaari. Jälgi aripaev.ee-d!

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. August 2009, 21:36
Otsi:

Ava täpsem otsing