AUTOD: Uus Hyundai Sonata konkureerib sakslastega

1706-aripaev 06. august 2009, 00:16

Neil Automedia fotograafide tehtud piltidel
on näha uut Hyundai Sonatat, mille ametlik debüüt jääb järgmise aasta jaanuaris
USAs peetavale Detroidi autonäitusele.

Tegu on sõidukiga, mis peaks Euroopa, Jaapani ja USA autotootjatele andma veelgi tungivamalt märku sellest, et sõiduautode disainimises, konstrueerimises ning tootmises on Korea firmad väga tõsiselt võetavad konkurendid. Juba praegust Sonata põlvkonda kirjeldati kui soodsat alternatiivi Saksamaal toodetud keskklassi autodele. Uuest Sonatast saab aga juba tõeline konkurent BMW-le, Audile ja miks mitte ka Mercedesele.

Suurima õppetunnina näivad Korea autotootjad olevat omandanud tõsiasja, et sõiduautosid ostetakse paljuski nende välimuse põhjal. Nii käiakse uue Sonata puhul kaasas automaailma nn kupeetrendiga, kus sujuvalt langev katusejoon annab sedaankerega autole neljakohalise kupee mulje. Klassikaline kupee uus Sonata siiski pole, pigem n-ö kupeesedaan.

Jõuallikate valik peegeldab samuti soovi astuda kannale klassikaliste keskklassi sedaanide tootjatele. Alles jääb nii mootorite valiku alguses olev 2,4-liitrine neljasilindriline bensiinimootor kui ka 3,5-liitrine V6. Spetsiaalselt Euroopa turu jaoks toodetakse uut Sonatat ka kaheliitrise turbodiisliga, hiljem võib lisanduda ka näiteks diiselkütusel töötav V6. Varsti pärast uue Sonata seeriatootmise algust järgmisel aastal peaks mudelivalikusse lisanduma ka kohustuslik hübriidjõuallikaga variant.

Hinnaskaala poolest on uus Sonata tõenäoliselt viie kuni kümne protsendi võrra kallim praegu tootmises olevast autost. Hübriidjõuallikaga mudeli hind on tõenäoliselt võrdne 3,5-liitrise V6ga varustatud mudeli omaga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. August 2009, 00:17
Otsi:

Ava täpsem otsing