Eesti valitsussektoril on reservides 20 miljardit

06. august 2009, 19:36

Eesti valitsussektori reservides on
üle 20 miljardi krooni, ütles peaminister Andrus Ansip.

Stabiliseerimisreservis on 7,5 miljardit, kassareservis 5,5 miljardit, töötukassareservis 2 miljardit krooni, haigekassal 4,16 miljardit krooni, kohalikel omavalitsustel veel paar miljardit krooni, loetles peaminister Eesti valitsussektori reserve ja ütles, et Eesti riigil on reservides raha, samal ajal kui väga paljud riigid seda laenuturgudelt hirmus kalli hinnaga otsivad.

Eesmärk on endiselt mahtuda Maastrichti kriteeriumitesse ja hoida defitsiit alla 3% SKPst, rääkis Ansip ja lisas, et reitingagentuur Moody's pidas seda võimalikuks. Ansip märkis, et viimased maksulaekumised on olnud graafikus ning tema meelest on võimalik Maastrichti defitsiidi kriteeriumit täita.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. August 2009, 12:26
Otsi:

Ava täpsem otsing