Soomes pankrotte kolmandiku võrra rohkem

10. august 2009, 18:24

Soomes on esimese aasta jooksul olnud
kolmandiku võrra rohkem pankrotte kui aasta tagasi ja Soome Ettevõtjate Liidu
peaökonomisti Timo Lindholmi arvates jätkub kasv samas tempos, kirjutas
Kauppalehti.

Lindholmi hinnangul on näha oodata mitut pankrotilainet. Kõigepealt on ohus väikesed ehitusettevõtted ja ekspordi allhankijad, samuti võib nende hulgas olla transpordiettevõtteid. Hiljem võivad pankrotti sattuda teenindusettevõtted ja restoranid, aga need tulevad Lindholmi arvates teise lainena.

Soome statistikaamet avalikustab pankrotiarvud neljapäeval.

Lindholmi sõnul on siiski selge, et see aasta läheb ettevõtetel halvemaks. „Pankrottide arvu kasv on olnud kiire ja kuigi aasta arvestuses pole numbrid veel muljetavaldavad, on suund selge," ütles Lindholm.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. August 2009, 18:24
Otsi:

Ava täpsem otsing