Parts: meie majanduse käekäik sõltub kolmest asjast

12. august 2009, 12:10

Kes see seda teab, kas Eesti majandusel on
põhi käes, sest see sõltub kolmest asjast ja üks neist ei sõltu ju meist endast,
ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

„Meist ei sõltu see, kuidas taastuvad ja rahunevad välisturud nii USAs kui ka meie lähiregioonis,“ rääkis Parts. „Muide, pole vist jäänud märkamata, et USAst tuleb praegu rohkemgi positiivseid sündmusi kui näiteks Soomest.“

Teise olulise tegurina nimetas Parts seda, kuidas me oma riigi rahandust suudame usaldusväärsena ja korras hoida. „Ja kolmas asi on see, mis ei väljendu otseselt numbrites,“ jätkas Parts. „See on tegutsemine. Mulle näib, et tegutsemisvõimelised ettevõtjad ja ka ühiskond tervikuna on asunud tegutsema ja otsima uusi võimalusi. On tehtud palju kohanemisotsuseid. Tõsi, kas need ka piisava sügavusega on, seda näitab aeg.“

Partsi hinnangul võib tänavu kolmanda kvartali SKP veel väikese nõksu allapoole teha. „Lühiajaliselt avaldab mingit mõju tööturul toimuv,“ põhjendas Parts. „Ja mõneti peame arvestama, et suve rahunemine võib kolmanda kvartali näitajatele ka mingit mõju avaldada.“

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. August 2009, 16:21
Otsi:

Ava täpsem otsing