Viisitammele esitati süüdistus altkäemaksu võtmises

14. august 2009, 12:19

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse
kriminaalasja, mille raames esitati Pärnu linnapea Mart Viisitammele ja
abilinnapea Simmo Saarele süüdistus kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud
saladuse hoidmise kohustuse rikkumises ning usalduse kuritarvitamises. Lisaks
esitati Viisitammele süüdistus altkäemaksu võtmises.

Süüdistuse järgi andis 2005. aastal Viisitammele altkäemaksu ärimees Vello Kink.

Süüdistuse kohaselt tegutsesid Mart Viisitamm ja Simmo Saar ametiisikutena oma kohustusi täites eraõigusliku juriidilise isiku huvides, jättes kõrvale avalikus halduses kehtestatud põhimõtted, mis kohustavad ametiülesandeid täites kasutama avalikku võimu vaid avalikes huvides.

Süüdistuse kohaselt avaldasid Viisitamm ja Saar ühe hankes osalenud ettevõtte pakkumuse kolmandale isikule, kellel ei ole õigust selles sisalduvat informatsiooni teada saada. Pakkumus sisaldas muu hulgas äritegevust puudutavat teavet, mis on konfidentsiaalne ning mida on ametiisikul kohustus saladuses hoida.

Lisaks süüdistatakse Viisitamme veel ühes analoogses kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises.

Altkäemaksu võtmine leidis vastavalt süüdistusele aset 2005. aastal, mil Viisitamm sai 29 500 krooni selle eest, et kasutades oma ametiseisundit, lõi linnapea kahele ettevõttele hankemenetluses põhjendamatuid soodustingimusi, rikkudes sellega riigihangete teostamise nõudeid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. August 2009, 13:06
Otsi:

Ava täpsem otsing