Taal: poliitikud ei oska peale euro teisi lahendusi välja pakkuda

17. august 2009, 20:19

Ettevõtja Olari Taal leiab, et poliitikud
räägivad eurost nii palju seetõttu, et muid lahendusi ei teata, kahtlemata
aitaks euro kiire saamine aga Eestil uusi investeeringuid saada.

Indrek Neivelti hinnangul võiks Eesti liigse riskantsuse tõttu loobuda praegu eurole üleminekust, kuid poliitikud on vastupidisel seisukohal.

„Usun, et Indrek Neivelt püstitas küsimuse, kas ainult euro lahendab probleemid, aga ta ei ütle, et eurot ei peaks tulema. Euro peab igal juhul tulema! Arvatavasti on 2011. aasta 1. jaanuar meie ainulaadne võimalus, sest muidu võib euro meile olla väga kauge tulevik. 2011. aastaga on seotud mündi kaks külge: eristumine ja investeeringud. Eristumine on oluline, sest Baltimaades tervikuna on pilt nutune. Euro aga eristaks meid,“ rääkis Taal.

Taal tõi välja, et samuti on oluline uue tõusu algus: „Keegi ei hakka siia investeerima, kui me pole veel jätkusuutlikud ja õhus on valuutarisk. Küsimus on, kas hakatakse siia investeerima aasta või kolme pärast. Kui usutakse, et euro tuleb 2011. aastal, tuleksid esimesed investeeringud juba 2010. aastal.“

Mida oskavad Eesti poliitikud pakkuda peale euro? "Kindlasti on veel lahendusi, aga keegi ei oska neid usutavalt välja pakkuda,“ selgitas Taal, miks poliitikud euro tähtsust rõhutavad.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. August 2009, 20:20
Otsi:

Ava täpsem otsing