BÖRS: USAs toksiti ostunuppu

18. august 2009, 15:45

Pärast eilset laastavat
müüki liikusid USA indeksid täna kindlas plussis.

USA majanduse suhtes on siiski veel palju ebakindlust, kuna jaemüüjate tulemused viitavad tarbija nõrkusele - ka Home Depot käive andis tagasi.

Maailma suurim sisustuskaupade müüja teise kvartali käive kahanes 9%, kuid tänu heale kulude juhtimisele suutis Home Depot analüütikute kasumiprognoosi siiski ületada, teenides kolme kuuga kasumiks 1,12 miljardit dollarit ehk 66 senti aktsia kohta. Mullu samal perioodil toodi kasumina koju aga 1,2 miljardit dollarit ehk 71 senti aktsia kohta.

USA uute kodude ehitus kukkus juulis protsendi jagu, jäädes sellega aga turu konsensusele alla.

Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgus 0,90%-lises plussis ehk 9217 punktil, laiapõhjaline Standard Poor's 500 lisas eilsega võrreldes 1,01% ja kerkis 990 punktile. Tehnoloogiaaktsiaid koondav Nasdaq näitas 1,30%-list edenemist ning lõpetas päeva 1955 punkti tasemel.

Eile kukkus Dow Jones täpselt kaks protsenti.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2009, 23:06
Otsi:

Ava täpsem otsing