Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Heldur Meerits: Reform tuli kapist välja

18. august 2009, 15:05

Reformierakond on tegelikkuses ju
maksukoormust suurendanud, aga nad on seda siiamaani edukalt maskeerinud,
rääkides tulumaksu alandamisest, kuid summaarselt on nad maksukoormust
kasvatanud. See on neile nüüd siis kapist välja tulek, märkis investorite liidu
juht Heldur Meerits.

Rahandusminister Jürgen Ligi teatas eile, et peab õigeks sotside ja Keskerakonna algatatud eelnõu, mille järgi tuleks muuta praegu kehtivat tulumaksuseadust nii, et järgmisel aastal tulumaks ei alaneks.

"Pean tunnistame, et pole veel seda eelnõu lugenud. Kuid, kui vaadata, kui meeleheitlikult igasuguseid tulusid kokku püütakse korjata, siis midagi ootamatut selles iseenesest ei ole," lausus Meerits esimese hooga.

Kui tulumaksu alanemise peatumise eelnõu läbi läheb, siis töötab Reformierakond risti vastu ühele oma valimislubadusele, lisas ta.

"Tulumaksu asi on olnud veidi ülemüstifitseeritud. Reformierakond ise ka teab seda, et tulumaksu osakaal riigieelarves on üsna tagasihoidlik. Reformierakond on tegelikkuses ju maksukoormust suurendanud. Aga nad on seda siiamaani edukalt maskeerinud, rääkides tulumaksu alandamisest, kuid summaarselt on nad maksukoormust kasvatanud. See on neile nüüd siis kapist välja tulek," märkis Meerits.

Küsimuse peale, kas ta on Reformierakonnas pettunud, vastas ettevõtja, et selline küsimus pole õige. "Küsimuse asetus pole minu jaoks isegi mitte adekvaatne. Mul on enda arusaam maailmast ja ma ei pea igapäevaselt vajalikuks seda erakondade omadega võrrelda," vastas Meerits.

Valitsus kogub järgnevalt kokku erinevate ministeeriumide hinnangud tulumaksulangetust peatava eelnõu kohta ning annab sellele siis oma hinnangu. Praegu kehtiva tulumaksuseaduse järgi on tulumaksumäär sel aastal 21%. Järgmisel aastal peaks see olema 20%, ülejärgmisel aastal 19% ning 2012. aastal 18%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2009, 17:05
Otsi:

Ava täpsem otsing