ICAP: ostke Briti supermarketite aktsiaid

18. august 2009, 09:45

ICAP Securities soovitas investoritel osta
Briti supermarketite, nagu näiteks Tesco ja WM Morrison Supermarkets, aktsiaid
ja müüa toiduainetööstuste aktsiaid, et saada osa kõrgest ja kasvavast tuleval
aastal algavast inflatsioonist, vahendas Bloomberg.

Lisaks jaekaupmeeste aktsiatele soovitab Londonis tegutsev maaklerfirma osta väetisetootjate ja seemnekasvatajate aktsiaid ning müüa tootjate nagu Unileveri aktsiat.

Pikaajaline toiduainete hinnatõus „jääb siia“, kuna maailma rahvastik, sissetulekud ja arenevate turgude kalorite tarbimine kasvab, kuid kliimamuutuse ning haritava maa ja vee puudus piirab pakkumist. Toidukaupade müüjad teenivad kasvavatelt hindadelt, mis on tugevasti korrelatsioonis kõrgemate ärikasumimarginaalidega.

„Võrreldes meie prognoositud tarbimise kasvu pakkumise kasvuga, lõppevad maailmas põllumajandussaaduste laovarud 2025. aastaks,“ ütles ICAPi analüütik Andy Smith. „See on põhiline põhjus, miks toiduhindades on hinnasurve ülesse.“

Toiduainete hinnad võivad tänavu enne tuleval aastal algavat tõusu veidi langeda. Analüütik Smith soovitab osta Royal Aholdi aktsiat.

Toiduainete tootjate marginaalid saavad löögi kasvavatelt toidukuludelt ja suurte põllumajandussaaduste müüjate kasvavast hinnakujunduse tugevusest, aga ka jaekaubandusgigantide tugevamast hinnakauplemise võimest.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2009, 10:06
Otsi:

Ava täpsem otsing